Google meddeler fuldførelse af Mobile-first indeksering

Tirsdag den 31. oktober 2023 meddelte Google, at deres overgang til Mobile First Indeksering er fuldført. Det har været en interessant rejse, siden firmaet begyndte at skifte fokus mod mobile enheder i 2015.

Det var tilbage i 2015, at Google introducerede deres mobile venskabsopdatering. I 2016 skred de yderligere fremad ved at starte med mobile-first crawling og indeksering. Denne tilgang gjorde, at Google Søgning begyndte at indeksere indhold, som brugerne ville opleve på deres mobiltelefoner. En sådan forandring betød ikke kun en stor omstilling for Googles infrastruktur men også en signifikant ændring for hele internettet. Det blev nu en forventning, at en mobilweb side skulle matche kvaliteten af den tilsvarende desktop version.

Mobil webtrafik har oplevet en konstant vækst gennem årene. I nogle dele af verden er en smartphone blevet det primære middel til at tilgå internettet. Google har udtrykt deres taknemmelighed til webstedsejere, SEOs, webudviklere og designere for deres bidrag til dette skift.

Google påpeger dog, at der stadig er nogle websteder, som slet ikke fungerer på mobile enheder. Firmaet forventer at fortsætte med at crawle disse sider med deres traditionelle desktop Googlebot crawler for nu. Samtidig planlægger Google at nedsætte brugen af denne ældre desktop Googlebot for at spare ressourcer.

En anden væsentlig opdatering involverer Googles Search Console. Med overgangen til Mobile First Indeksering afsluttet vil firmaet deaktivere indekserings crawler informationen i konsollen.

Google har udtrykt dyb taknemmelighed over for alle webstedsejere for deres støtte gennem denne overgang, idet de værdsætter deres indsats for at gøre nettet mere tilgængeligt for mobile enheder.

Kilde: Google Search Central

Hvad betyder dette for dig som webshopejer?

Med Googles fulde skifte til Mobile-first indeksering bliver det mere vigtigt end nogensinde før at sikre, at din webshop er mobiloptimeret. Her er hvad det betyder for dig og nogle skridt, du kan tage:

  1. Mobiloptimering er essentiel: Med overvejende mobil søgning betyder det, at hvis din webshop ikke er mobilvenlig, kan du gå glip af et væsentligt antal kunder.
  2. Tjek din webshops mobilvenlighed: Brug Googles eget mobilvenlighedstestværktøj for at se, hvordan din webshop præsterer. Hvis der er problemer, vil værktøjet ofte give specifikke anbefalinger til rettelser.
  3. Overvej hastighed: Ud over design og brugervenlighed skal din mobilwebshop også indlæse hurtigt. Overvej at optimere billeder, reducere unødvendig kode og bruge browser caching.
  4. Test på forskellige enheder: Alle smartphones og tablets er ikke skabt ens. Test din webshop på forskellige enheder for at sikre, at den ser godt ud og fungerer på tværs af alle platforme.
  5. Sørg for ensartet indhold: Med Mobile-first indeksering er det vigtigt, at dit mobile indhold matcher dit desktop indhold. Dette sikrer, at brugerne får en konsistent oplevelse uanset hvordan de besøger din webshop.

Er du i tvivl om din sides mobilvenlighed?

Hvis du er usikker på, hvor din webshop står med hensyn til mobiloptimering, eller hvis du vil have en professionel vurdering, er vi her for at hjælpe. Kontakt Seo Service®, og lad os hjælpe dig med en grundig sitecheck eller rådgivning om, hvordan du forbedrer din online tilstedeværelse.

Skriv en kommentar