Hvilken søgemaskine er bedst?

Vi har valgt at teste de mest populære søgemaskiner i forhold til søgninger for den almindelige bruger, det vil sige, at vi går ikke i dybden mht. eksempelvis webmaster muligheder, men ser testen fra brugerens synspunkt.

Vi ser på hvilken søgemaskine der leverer de bedste resultater ud fra de rene organiske søgninger, og hvis der er reklamer (f.eks. AdWords) i toppen før de organiske søgninger, så trækker dette ned. Vi ser også på hvilke søgemaskiner der beskytter dine personlige oplysninger mest muligt og i samme henseende hvilke der henter flest/færrest data om dig. Under fanen, ”søgemaskinens muligheder” indgår andre brugerflader, billedsøgning, samt sprog understøttelser og lignende.

Vi giver fra 1 stjerne og op til 5 stjerner (som er bedst).

De søgemaskiner vi vil teste er:

Kort fortalt om søgemaskiner:

En søgemaskine er en webapplikation, der skal hjælpe en bruger med at finde information på nettet.

google-danmarkGoogle

Google er den største søgemaskine på internettet i dag, med mere end 200 millioner forespørgsler om dagen gennem dens forskellige portaler. Google er ikke blot en søgemaskine, men tilbyder både online lagerplads, landkort, forretnings indeks og meget mere.

Googles database leverer gode resultater på de forskellige søgninger, dog bliver resultaterne ofte skæmmet af mange reklamer i toppen, i de fleste tilfælde 2 og op til 4 bannere. Google. Når du laver en almindelig søgning fra Google, da har Google 11 cookies, der indsamler oplysninger, hvilket er højt. Selv i inkognito tilstand er der stadig 4 cookies der kører.

google søgemaskine test

 

yahooYahoo

Yahoo! er en søgemaskine og samtidig også et linkkatalog. Ifølge Alexa er Yahoo.com den fjerde mest besøgte side på internettet (17. februar 2011). Den danske hjemmeside blev lukket ned 31. december 2013 grundet dårligt annoncesalg. Fremover bliver de danske brugere videresendt til Yahoos internationale side. Yahoo nedtonede også deres søgemaskine del og bruger Bings maskindel til dette. Bing har ofte 2 til 3 reklamepladser i toppen før søgeresultaterne, hvilket skæmmer de organiske søgeresultater. Yahoo bruger færre cookies end Google, men de bruger dog stadigvæk 7 stk., der indsamler oplysninger om din færden.

Yahoo søgemaskine test

 

bing logoBing

Bing (tidligere Live Search, Windows Live Search og MSN Search) er den nuværende, 2016, søgemaskine til internettet fra Microsoft, og er som standard den søgemaskine der bruges til Microsoft Edge. Bing´s søgemaskine leverer okay resultater, dog finder vi dem i gennemsnit mindre brugbare end dem fra f.eks. Google eller DuckDuckGo. Dog virker den bedre sammen med Microsofts Edge end andre søgemaskiner. Der er ofte 3 reklamepladser i toppen før søgeresultaterne. Bing bruger flere cookies end både Google og Yahoo, faktisk hele 13 stk., der indsamler oplysninger.

bing søgemaskine test

 

DuckDuckGo_LogoDuckDuckGo

Den hurtigst voksende søgemaskine i 2015 var ikke Google, Yahoo eller Bing, men istedet DuckDuckGo, som er en søgemaskine, der ikke indeholder reklamer, samt sporer den dig ikke på samme måde som andre søgemaskiner. DuckDuckGo leverer gode solide søgeresultater, helt uden reklamer, hvilket er et stort plus. DuckDuckGo bruger kun 2 cookies. Søgemaskinen understøtter danske søgninger, og sporer dig ikke ligesom andre søgemaskiner ofte gør.bedst-i-test

duckduckgo søgemaskine test

 

startpage webStartPageWeb

StartPageWeb (som også går under navnet Ixquick Web)  tilbyder dig Web søgeresultater, der bliver fundet via Googles søgemaskine – verdens mest populære søgemaskine, men ved StartpageWeb er den privat, og den sporer dig ikke. Vil du gerne kende dine rigtige placeringer ved Google, så tjek dem med denne søgemaskine, der ikke favoriserer indhold i forhold til Geo location eller ofte besøgte hjemmesider. StartPageWeb beskytter dine personlige oplysninger, og benytter ingen cookies. StartPageWeb benytter søgeresultater, genereret via Googles søgemaskine.

startpageweb søgemaskine test

 

Søgemaskine – Test Vinder

bedst-i-test1. DuckDuckGo – En suveræn søgemaskine der vandt på de fleste parametre.

 

 

2. Google – Den største og klassiske søgemaskine, leverer det man forventer. Dog ikke nok til 1. pladsen.

3. StartPageWeb – Bruger Googles søgemaskine som “Engine”. Det er den der beskytter dine personlige oplysninger bedst.

4. Bing – Microsofts egen søgemaskine, der er det bedste valg til Microsoft Edge browseren.

5. Yahoo – En falleret kæmpe, der har overladt resterne til konkurrenterne.

 

Husk at søgemaskinerne hele tiden forbedres og fornyes i forhold til brugerfladen, tekniske justeringer og algoritmer, derfor skal testen ses som det øjeblikkelige billede i 2016.

Testen er udført i september 2016 og er lavet på en objektivt og upartisk baggrund.

6 kommentarer til “Hvilken søgemaskine er bedst?”

 1. Jeg har brugt Google Crome i mere end 1.åruden problemer. Nu kan jeg ikke komme ind på borger .dk.
  Hvad er fejlen? jeg bruger nu 2. søgemaskiner. Hjælp.

  Svar
  • Hej Karin,
   Chrome understøtter login til f.eks. borger.dk. Så hvorfor du pludselig ikke kan log-in mere lyder underligt. Du kan læse mere på selve borger.dk omkring hvilke krav der er til indstillinger i de forskellige Browser typer.

   Svar
 2. Hej
  Håber I kan hjælpe 🙂
  Jeg har installeret duckduckgo, som fremkommer i proceslinjen når jeg kommer ind på nettet via. mine mail. Super fint, men hvordan kommer jeg fra forsiden af min computer ind på nettet. Skal jeg stadig have Google, Bring eller andre, som jeg kan lægge på startside af min computer? Har været i store for at finde app på duckduckgo, men den er der ikke`?
  Håber I kan hjælpe 🙂
  Mvh. Henriette Bech

  Svar
 3. Glad for denne undersøgelse. Google opfører sig som en skolemester og blokkerer søgning hvis man efter deres mening bruger google for meget. Man skal fortælle at man ikke er en robot og afkryde flere gange om det er broer, biler, Taxaer, busser mv i en uendelighed for at få lov til at bruge Google normalt igen.
  Jeg har med stor glæde og tilfredshed gået over til DUCKDUCKGO, som søgemaskine. Google som søgemaskine får en lang lang ferie.

  Svar

Skriv en kommentar