Forstå din SEO

SEO, som er en forkortelse for Search Engine Optimization, eller på dansk søgemaskineoptimering, er en proces, der involverer en række teknikker og strategier til at forbedre en hjemmesides synlighed og placering i søgeresultaterne på søgemaskiner som Google, Bing og Yahoo.

Vi har fået flere henvendelser fra kunder, som f.eks. har et “SEO abonnement”, men som reelt og teknisk set ikke ved om de får noget for pengene, derfor vil vi her gennemgå delene i hvad SEO er – og hvad dette SKAL indeholde – for at kunne kalde det et decideret SEO abonnement.

Vi vil prøve at foklare emnet, uden for mange fagtermer.

Hvad består SEO af?

SEO, eller søgemaskineoptimering, er en måde at gøre din hjemmeside mere synlig og relevant for søgemaskinerne, således at den kan rangere højere i søgeresultaterne. Der er to hovedtyper af SEO, som er On-Page SEO og Off-Page SEO (også kendt som Link Building). On-Page SEO handler om at optimere indholdet på din hjemmeside, mens Off-Page SEO handler om at skaffe links fra andre relevante og troværdige hjemmesider til din egen.

Det er vigtigt at skelne mellem SEO og SEM, som står for Search Engine Marketing. SEM er en betalt form for online markedsføring, hvor du betaler for at vise dine annoncer i søgeresultaterne eller på andre websites. Så selvom SEO og SEM kan virke ens, er de to helt forskellige ting.

Hvad er On-Page SEO?

On-page SEO står for “on-site søgemaskineoptimering”, og det handler om at optimere indholdet på din hjemmeside eller webshop for at gøre det mere synligt og relevant for søgemaskinerne (f.eks. Google), således at din side kan rangere højere i søgeresultaterne.

Det betyder, at du kan arbejde med on-page SEO på din hjemmeside ved at sørge for, at den er let læselig og struktureret for både mennesker og søgemaskiner. Dette kan omfatte at bruge relevante søgeord i titler, overskrifter og indhold, at have en hurtig og mobilvenlig side, og at optimere billeder og videoer på din side. På denne måde kan du hjælpe søgemaskinerne med at forstå, hvad din side handler om, og samtidig skabe en god brugeroplevelse for dine besøgende.

Det er dog vigtigt at påpege, at on-page SEO kun er en del af den samlede SEO-puslespil. For at opnå en højere placering i søgeresultaterne, er det også nødvendigt at have en god off-page SEO-strategi, som omfatter arbejde med eksterne links til din side, sociale medier og andre marketingindsatser.

Hvad er Off-Page SEO?

Off-page SEO, også kendt som link building, henviser til alle de handlinger, du udfører uden for din egen hjemmeside eller webshop for at øge dens synlighed og autoritet på nettet. Det indebærer primært at skaffe links fra andre relevante og troværdige hjemmesider til din egen.

Link building er en vigtig del af off-page SEO, fordi søgemaskinerne bruger links som en måde at måle popularitet og autoritet på en hjemmeside. Jo flere links af høj kvalitet du har til din side, jo mere autoritativ opfattes den af søgemaskinerne, og jo mere sandsynligt er det, at den vil rangere højere i søgeresultaterne.

Men det handler ikke kun om at skaffe så mange links som muligt. Det er også vigtigt, at de links, der peger til din side, er relevante og af høj kvalitet. Dette kan opnås ved at opbygge relationer med andre relevante hjemmesider og webshops, lave kvalitetsindhold, som andre ønsker at linke til, og deltage aktivt i online-samfund inden for dit fagområde.

Det er dog vigtigt at påpege, at ligesom ved on-page SEO, da bør link building ikke være din eneste SEO-strategi. Det er kun en del af den samlede SEO-puslespil, som også inkluderer on-page SEO, brugeroplevelse og andre faktorer, som søgemaskinerne vurderer, når de rangerer din side i søgeresultaterne.

SEO Abonnement – Bør bestå af disse elementer

Et SEO-abonnement er normalt en service, der leveres af et SEO-firma eller en freelancer, som hjælper med at optimere din hjemmeside eller webshop for at forbedre dens synlighed og placering i søgeresultaterne på søgemaskinerne. Et typisk SEO-abonnement bør indeholde:

 1. On-page SEO: Dette inkluderer teknisk SEO, som sikrer, at din hjemmeside har en korrekt struktur og kode, således at søgemaskinerne nemt kan indeksere og forstå dit indhold. Det inkluderer også optimering af indholdet på din hjemmeside, som f.eks. søgeordsoptimering, brugervenlighed, hastighedsoptimering og metadata-optimering.
 2. Off-page SEO: Dette inkluderer link building, som er en vigtig del af SEO-strategien, hvor du skaffer links fra andre relevante og troværdige hjemmesider til din egen. Dette hjælper med at øge din hjemmesides autoritet og popularitet, som er vigtige faktorer, når søgemaskinerne vurderer din hjemmesides placering i søgeresultaterne.
 3. Overvågning og rapportering: En vigtig del af et SEO-abonnement er overvågning af din hjemmesides placering i søgeresultaterne og trafikken til din hjemmeside. Du bør modtage regelmæssige rapporter om, hvordan din hjemmeside præsterer, og hvor der er behov for yderligere optimering.

Det er vigtigt at påpege, at både On-page og Off-page SEO er vigtige dele af en samlet SEO-strategi, og at de ikke kan betragtes som separate enheder. De to dele af SEO hænger sammen og skal arbejde i synergi for at opnå de bedste resultater. Derfor bør et SEO-abonnement altid inkludere både On-page og Off-page SEO.

Har du stadig brug for hjælp?

Er du træt af at betale for et SEO-abonnement, som du ikke selv kan teste og følge op på? Lad os hjælpe dig med at undersøge din samlede SEO-profil, så du kan sikre dig, at du får den fulde værdi af dit abonnement. Vi vil gennemgå både din on-page og off-page SEO, inklusiv link building og andre relevante faktorer, for at identificere eventuelle mangler og optimere din hjemmesides synlighed og placering i søgeresultaterne.

Vi har desværre oplevet, at nogle webshopejere har betalt for dyre SEO-abonnementer i årevis, uden at de egentlig ved, hvad de får for pengene. Når vi har undersøgt det nærmere, har vi opdaget, at der ofte ikke er blevet lavet ordentlig on-page optimering eller linkbuilding på deres hjemmeside. Det betyder desværre, at de ikke får den fulde værdi ud af deres SEO-investering, og at deres hjemmeside risikerer at falde bagud i forhold til konkurrenterne. Derfor er det vigtigt at få undersøgt, hvad dit SEO-abonnement reelt indeholder, så du kan sikre dig, at du får den optimale synlighed i søgeresultaterne.

Vi laver gerne et uforpligtende tjek og gennemgang af din nuværende webshop/hjemmeside.

Kontakt os i dag, så vi kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af din SEO-investering.

Ordliste, der kan hjælpe dig med at forstå enkelte SEO termer:

 • SEO: “Search Engine Optimization”, også kaldes søgemaskineoptimering.
 • SEM: “Search Engine Marketing”, f.eks. Google Ads går under denne kategori.
 • Søgeord: De ord eller fraser, som brugere indtaster i søgemaskinerne for at finde relevant information.
 • On-page SEO: Optimering af faktorer på selve hjemmesiden, som f.eks. URL-struktur, titler, meta-beskrivelser, indhold, interne links og hastighedsoptimering.
 • Off-page SEO: Optimering af faktorer uden for hjemmesiden, som f.eks. link building, social media engagement og brand mentions.
 • Link building: En proces med at skaffe links fra andre relevante og troværdige hjemmesider til din egen hjemmeside for at øge dens autoritet og popularitet.
 • Crawling: Processen, hvor søgemaskiner bruger robotter til at scanne og analysere hjemmesider for at opdatere deres indeks.
 • SERP: Search Engine Results Page, som er den side, som vises, når brugere søger efter en bestemt søgning på søgemaskinerne.

Skriv en kommentar