Internet Explorer Begraves

Internet Explorer R.I.P.

Det er faktisk ikke en nyhed, at Internet Explorer ligges i graven – det har været en udgået og usikker browser i årevis. Til trods er der desværre stadig mange personer, som bruger den.

Vi oplever stadig, at folk ringer eller skriver, at de har problemer med at se en hjemmeside. I næsten alle af tilfældene er det på grund af brugen af Internet Explorer. De resterende relaterer sig som regel til cookies og cache, der har godt af at blive tømt en gang i mellem.

Ikke nok med, at nogle hjemmesider ikke fungerer ordentligt i Internet Explorer, så er der bestemt også nogle sikkerheds – og stabilitetshensyn at tage til efterretning. I dette indlæg vil vi for det første anbefale på det kraftigste ikke at bruge Internet Explorer mere og forklare hvorfor du ikke skal gøre brug af denne nu forældede browser. Der var faktisk kun én grund til at den er blevet holdt i live så længe, hvilket skyldes; At gamle og IE-tilpassede fagsystemer fortsat har anvendt IE.

For det andet, vil vi nævne nogle af de gode alternativer, som er derude, og som helt sikkert også virker på din computer.

Usikkerhed og ustabilitet

Den primære grund til at ikke at bruge Internet Explorer længere er fordi, browseren er usikker og ikke længere modtager opdateringer. Internettets udvikling brager derudaf med ufattelig stor hastighed, hvilket betyder at specielt software og internetbrowsere lynhurtigt bliver forældet, hvis ikke opdateringer bliver udgivet tit og ofte.

Når software ikke opdateres, svarer det til at et hus ikke vedligeholdes, og til sidst er der huller i både væg og loft og dermed fri adgang for uvedkommende. Helt konkret betyder det, at hackere og ondsindede hjemmesider har nemmere ved at inficere din computer med vira og malware, så de kan sjæle dine vigtige oplysninger eller angribe dig med ransomware.

Internet Explorer 11, som er den nyeste version af Internet Explorer udkom i 2013. Der er mildest talt sket en verden til forskel i den digitale verden siden.

internet explorer historie

Ikonet for Internet Explorer siden 1995.

 

Microsoft som udviklede Internet Explorer tilbage i 1995 har for alvor lagt browseren på hylden til fordel for nye og bedre alternativer.

Lytter man til Microsofts Worldwide Lead for Cypersecurity, Chris Jackson, har han været ude at advare millioner af brugere imod fortsat at bruge Internet Explorer. Han udtaler endda: “You see, Internet Explorer is a compatibility solution”. Kilde

“Hør, Internet Explorer er en kompatibilitetsløsning.”

CHRIS JACKSON, MICROSOFT’S WORLDWIDE LEAD FOR CYPERSECURITY

Chris Jackson anser ikke engang Internet Explorer som en internetbrowser, da den ikke følger med den digitale tidsalder og derfor både er usikker og ustabil. Der er ingen webudviklere, som længere bruger Internet Explorer i udviklingen af hjemmesider. Det er blandt andet også derfor, at mange sider der ikke fungerer optimalt i Internet Explorer.

Hvorfor bruger nogen stadig Internet Explorer?

For mange mennesker har et skift af internetbrowser aldrig været på tale. Internet Explorer har for mange altid været måden at tilgå internettet på, da browseren har været installeret med Windows. Og har man ikke fået en ny PC eller Mac de seneste par år, er sandsynligheden for stadig at hænge på Internet Explorer stor.

Men det går ikke længere. Internet Explorer er farlig og bør ikke længere benyttes af nogen – hverken virksomheder eller privatpersoner.

Heldigvis er det nemt at skifte sin internet-browser.

Vores bedste råd

Hvis du har læst indtil nu, har du formodentlig allerede har regnet ud, hvad vores bedste råd er. Vores råd selvfølgelig, at du skal slettet Internet Explorer, ikke bruge det igen og skifte til en anden, mere moderne, mere sikker og nutidig internetbrowser.

For dit digitale ve og vel er dette et skridt i retning af med ét slag at gøre din færden på internet langt mere sikker og stabil. Nyere browsere har flere og flere gode sikkerhedsforanstaltninger, som sikrer dig, når du søger og begår dig på internettet. Når du installerer andre browsere, bliver du spurgt, om du vil importere historik og bogmærker – så er du hurtigt kørende i din nye browser.

De gode Browser alternativer

Image

Mozilla FireFox

FireFox har været en etableret internetbrowser siden 2004-2005, har knap 3,5% af markedet (kilde) og er en gratis og open-source internetbrowser. Open-source betyder direkte oversat “Åbn kilde” og det betyder, at den bagvedliggende kode til programmet er åbent for alle, som vil udvikle og bidrage til internetbrowseren.

FireFox Foundation består af flere hundrede frivillige som sammen organiserer og udgiver selve programmet, så den hele siden er opdateret og sikker.

Fordi FireFox Foundation og netværket omkring internetbrowseren er så stort, som det er, er den i konstant udvikling og derfor både meget sikker og stabil at bruge.

De seneste opdateringer til internetbrowseren har ligeledes fået nogle store fordele i forhold til at kunne beskytte privatliv og data, som bliver opsnappet af hjemmesider, når man færdes på internettet.

Hent Firefox her.

 

Image

Google Chrome

Google Chrome er verdens mest udbredte internetbrowser med hele 60% af markedsandelen på PC på verdensplan. Kilde. Fordi den er så enorm udbredt og har Google bag sig vil Google Chrome konstant blive udviklet og opdateret, så den hele tiden kan matche udviklingen på internettet.

Chrome kan udstyres med alverdens udvidelser, så mulighederne er mange, hvis man har mange tjenester, man bruger.

Hent Google Chrome her.

Edge Browser

Microsoft Edge

Microsoft Edge, er den naturlige efterfølger for Internet Explorer fra Microsoft. Og nu er den helt nye Microsofts browser er endelig klar. Den er nemlig baseret på Chromium, og minder på mange måder om Chrome.

Den 15. januar 2020 var officiel udgivelsesdato for Microsofts nye browser, der ligesom forgængeren hedder Edge.

Browseren er imidlertid meget anderledes end den Edge-browser, som Microsoft lancerede sammen med Windows 10 i 2015, og som aldrig blev den store succes, som Microsoft havde håbet på

Den nye Edge-browser er bygget op omkring Chromium, der er en open-source platform, som også benyttes af den mest populære browser, nemlig Googles Chrome.

Edge bliver løbende rullet ud til Windows 10-brugere automatisk og erstatter den Edge, der allerede findes på computeren.

Hent Microsoft Edge her.

 

 

Skriv en kommentar