Om at vælge det rigtige domænenavn

Der er flere måder på at vælge et godt domænenavn til sin webshop eller hjemmeside, dog hænger valget ofte også sammen med valg af firmanavn, derfor kan det være en god idé at undersøge hvilke navne der er til rådighed både med hensyn til firmanavn (registrering på Virk.dk), samt hvilke der er til rådighed som domænenavne, da disse hænger sammen.

 

Gode råd til valg af firma &- eller domænenavn

Men inden du begynder at vælge navne, da vil jeg her komme med nogle gode råd, og ting man skal overveje inden sit endelige valg af firma &- eller domænenavn.

  • Vælg gerne et firmanavn der er nemt at markedsføre, dvs. det skal ikke være for langt eller være misvisende. Et kort navn er nemmere at huske, brug (hvis muligt) et navn der er genkendeligt i nichen, dog med unikt præg.
  • Har du planer om, også at sælge udenfor den danske grænse, så vælg et internationalt klingende navn. Ligesom du her bør købe et ”.com domæne”, foruden et ”.dk domæne”. Selvom du først vil sælge i udlandet senere, da er det vigtigt at købe dit udenlandske domæne, så ingen andre tager det.
  • Har du kun i sinde at sælge i Danmark, så vælg kun at købe et ”.dk domæne”.
  • Selve Domæne navnet skal være så kort som muligt. Dette giver sig selv af flere årsager. For det første er det hurtigere at indtaste et kort domæne navn, der er færre risikos for tastefejl og slutligt, så er det nemmere at huske.
  • Det næste er at der helst skal indgå et vigtigt søgeord fra din hjemmeside i dit domænenavn. På denne måde siger selve domænenavnet noget om relevansen for siden/nichen, dette kan hjælpe Google (og andre søgemaskiner) med at indeksere og hæve placeringerne på dette søgeord.
  • Vælg eventuelt et ”slettet” domænenavn, der har opbygget autoritet og har indgående links, som vedrører din forretnings niche. På den måde kan du få gratis links og bedre placeringer og domæne autoritet fra opstarten.

Så husk alle disse ting når du skal vælge firma &- eller domæne navn til din nye side. Og husk at forskellen mellem succes og fiasko kan være så lille som navnet på domænet. Så tidsmæssigt er det en god investering at bruge et par timer på det rigtige firma- & eller domæne navn inden at du beslutter dig for et.

 

Nyttige links til valg af navne

Registrering & tjek af firmanavne: www.virk.dk

Tjek om domæner er ledige: www.netsite.dk

Tjek af slettede danske domæner: www.crawlr.dk

Tjek af udenlandske slettede domæner: www.domcop.com

Hjælp til- og generering af domænenavne – www.nameboy.com

Skriv en kommentar