Hvorfor skal man bruge Nem-id når man handler på nettet?

Hvorfor skal man bruge Nem-id når man handler på nettet?

Når du handler på nettet, vil du opleve nye krav til, hvordan du godkender dine kortbetalinger. Det nemmeste er at godkende betalingerne med NemID nøgleappen. For at mindske risikoen for kortmisbrug er der nye krav til, hvordan du godkender dine betalinger, når du bruger dit kort til at handle på nettet.

Du skal i dag derfor oftere godkende dine kortbetalinger med NemID nøgleapp eller med en sms-adgangskode sammen med en personlig kode. Og hvis webshoppen ikke kan tilbyde denne mulighed, kan din betaling blive afvist af din bank/kortudsteder.

Denne type ekstra sikkerhed kaldes 2-faktor godkendelse, eller 2-trins godkendelse. Da du, som online handlende, både skal indtaste den korrekte kort information, og derudover via Nem-id eller sms-adgangskode – godkende dit køb.

Webshop ejer – De troede vi var svindlere

Desværre oplever danske webshop butikker, at kunderne virker mistroisk overfor denne nye sikkerhed. Vi har snakket med en webshop ejer, der tidligt i forløbet havde indført denne ekstra sikkerhed i deres betalingssystem, som fortæller:

”Vi var som nogle af de første til at få 3-D secure (2-faktor godkendelse) på vores webshop. Men desværre oplevede vi at kunder kontaktede os, og troede det var os (webshoppen), der ville have deres NemID – og derfor troede vi var svindlere, desværre oplever vi det stadigvæk – fordi folk ikke er vant til at disse nye krav”

– Det vil sige de faktisk troede i var svindlere?

”Ja, vi er både blevet kontaktet telefonisk og per mail, hvor de decideret beskyldte os for at være nogle fuskere, hvilket jo vi jo bestemt ikke er – tværtimod giver den nye 2-faktor godkendelse jo kunderne meget større sikkerhed for deres køb når de handler på nettet. Desværre virker det til at bankerne, og kortudstederne ikke rigtig har fået dette budskab ud til alle deres kunder”

– Og det går så ud over Jer, som online webshop?

”Ja, for de tror jo det er os, der beder om koderne, men det er jo kortudstederne (Visa, Mastercard, Dankort mm.), som beder om NemID. Vi har intet med det at gøre, og det er der nogle kunder som har svært ved at forstå”.

Mere sikkert at handle på nettet

Når du handler på nettet, skal du fra i dag oftere godkende dine kortbetalinger med NemID nøgleapp eller med en sms-adgangskode sammen med en personlig kode. Og hvis webshoppen ikke kan tilbyde denne mulighed, kan din betaling blive afvist.

De nye regler gælder for alle kortbetalinger indenfor EU og er fælles for alle banker, så vi i fællesskab kan være med til at bekæmpe svindel og misbrug af bankkunders betalingskort.

Både Dankort, Visa/Dankort og Mastercard har en online sikkerhedsløsning med 2-faktor godkendelser, som gør online handel mere sikker både for kortholdere og webshops. For Visa hedder løsningen “Visa Secure”, for Mastercard hedder løsningen ”Mastercard Identity Check”, og for Dankort hedder løsningen ”Dankort Secured by Nets”. Den fælles betegnelse for sikkerhedsløsningerne er 3D Secure.

Sikkerhedsløsningerne er nu forbedret. Derfor skal du nu tilføje en personlig kode, der skal anvendes sammen med koden fra en SMS, når du betaler med dit kort på nettet.

Du kan læse mere og oprette dit personlige kodeord via Nets. For yderligere oplysninger, kontakt da din kortudsteder eller bank.

 

Skriv en kommentar