Kom i gang med Mining – For begynderen

Jeg er for nyligt begyndt Mining af Kryptovaluta på min almindelige PC. I denne artikel vil jeg prøve at gøre det simpelt, hvordan man som privatperson kan begynde Mining af Kryptovaluta på en almindelig PC.

Længere nede i artiklen forklarer jeg på bedste vis lidt mere omkring Bitcoins, Kryptovaluta og hvad Mining er.

1. Hardwaren – God Gamer PC

Inden du går i gang med Mining, da skal hardwaren være i orden, her skal du gerne have en god Gamer PC – Jo bedre grafikkort – jo mere udbytte kan du få.

CPU´en er mindre vigtig, dog kan du også bruge din CPU til Mining – hvis du gør dette, så skal det gerne være en nyere med mindst 8 kerner.

Jeg anbefaler ikke brug af bærbar PC, da cpu og gpu kan blive meget varme ved Mining, og der er ofte ikke kraftfuld blæser, eller kraft nok på en bærbar til at det kan betale sig.

En anden tilgang er at bruge de såkaldte ASIC-computere, hvis elektroniske kredsløb er skræddersyet til netop den slags udregninger, som Bitcion-mining kræver. Dog koster disse maskiner normalt en del mere end en almindelig PC, og du skal også have mere kendskab til det tekniske setup.

2. Opret Wallet / Kryptokonto

Du skal gerne have et sted hvor dine fortjenester ved Mining bliver udbetalt til. Her vil jeg anbefale Coinbase. Coinbase.com er en sikker online platform til både køb, salg, overførsel og opbevaring af digital valuta, samt konvertere digital valuta til f.eks. kroner. Du kan derefter oprette Coinbase wallet på din mobiltelefon (Iphone eller Android) hvis du ønsker at kunne betale og modtage kryptovaluta via mobil. Du kan her nemt overføre kryptovaluta fra din Coinbase konto over i din private Wallet.

Der er bl.a. 2-faktor godkendelse når du skal have adgang til Coinbase.com, for bedste sikkerhed.

En anden fordel ved valg af Coinbase, er – at der fra Betterhash.net (se mere nedenfor) – ikke er gebyr, hvis du overfører Bitcoins fra Mining – det er der eller stort set ved alle andre udbydere. Ligesom du nemt kan handle andre Kryptovaluta’er, lidt ligesom aktier.

Buy and sell - coinbase info
Coinbase.com – Overfør penge fra f.eks. Mining til Coinbase, køb, salg, overfør til bankkonto eller Paypal.

 

3. Hent Mining software

Nu er du klar til at installere dit Mining software.

Start med at slå din Firewall og Antivirus program fra, da du ellers ikke kan downloade og installere software.

Herefter gå til Bettehash.net*1, og download og installer. Selve installationsprocessen, kan godt tage fra 5 min. Til 30 minutter, da programmet skal benchmarke (tjekke), din CPU og GPU (grafikkort) – og ud fra dette kan den se hvilke puljer der kan Mines på din PC. Hav derfor tålmodighed.

*1Valg af Mining software – Efter jeg havde set 50 Youtube video med for og imod, da stod mit valg mellem 3 forskellige, nemlig; NiceHash, Cudo Miner og Betterhash. Jeg valgte hurtig Nicehash og Cudo Miner fra, da jeg kunne se de var blevet hacket op til flere gange, hvor folk havde mistet alle deres optjente kryptovaluta. Samt, var Betterhash den eneste Miner, der kunne give dig et valg mellem at få udbetalt i Bitcoin eller udbetale i forskellige kryptovalutaer, som du faktisk bruger tid på at Mine.

Man anbefaler generelt ikke at have for meget stående på sin Mining konto, flyt hellere en gang for meget end for lidt over til din Wallet konto (Coinbase).

Betterhash.net
Betterhash.net – Godt og nemt Mining program – Kan udbetale i flere typer valuta – Udbetaler uden gebyr til Coinbase.

4. Begynd Mining og få udbytte

Når softwaren er installeret, vil den automatisk begynde Mining på både CPU og GPU på de kryptovaluta der giver mest lige nu. Du kan dog selv vælge hvilke du vil have den til at Mine, ligesom du kan sætte den til automatisk at skifte til det der giver bedst udbytte nu og her i forhold til pris, og hvor meget du kan Mine.

Det er lyn hurtig og meget nemt at tilslutte din Coinbase konto, hvorpå dit udbytte kan blive udbetalt.

Du kan altid, tænde og slukke Mining processen – den er som default sat til at tænde og påbegynde Mining så snart du tænder din PC, du kan dog vælge dette fra. Ligesom du kan sætte tidsinterval op for hvornår den skal påbegynde og afslutte Mining processen.

Håber denne guide hjalp dig lidt på vej. Har du spørgsmål, så send mig gerne en kommentar – og så vil jeg prøve at svare så godt jeg kan.

Nyttige links:

 

Yderligere info – Om Bitcoins, Mining og Kryptovaluta

Kort om Bitcoins og Kryptovaluta – En kryptovaluta (eller crypto currency) er et digitalt aktiv designet til at fungere som et byttemiddel, der bruger kryptografi til at sikre sine transaktioner, for at kontrollere oprettelsen af yderligere enheder og for at verificere overførslen af aktiver. Den første og mest kendte er Bitcoin.

Alle kender snart en eller flere, der har investeret i den virtuelle møntfod – eller du har i det mindste hørt om den i nyhederne.

Værdien af Bitcoin, og Kryptovaluta kan ofte svinge meget i værdi, både over få dage og år. Bitcoin, som de fleste kender, har værdien været fra alt mellem 1.500 kr. til over 230.000 kr. Så der kan både vindes og tabes meget på Kryptovaluta.

Bitcoins er i dag blevet daglig tale, men de færreste ved måske egentlig hvad Bitcoins er. Så hvordan skabes Bitcoins eller Kryptovaluta egentlig? Og hvad er Bitcoin Mining, Krypto Mining?

Hvorfor hedder det mining?

Ordet mining oversættes på dansk til minedrift og det er en meget god sammenligning for hvad der sker, når der skal skabes nye Bitcoin – og andre såkaldte kryptovalutaer.

I modsætning til almindelig minedrift, så er Bitcoin minedrift ikke kæmpestore gravemaskiner. For bjerget er, ligesom valutaen, virtuel.

Det virtuelle bjerg består af data og udgravningen består i, at computere instrueres i at gætte på, hvor den næste Bitcoin ligger gemt.

For at finde ud af, om der ligger en Bitcoin begravet netop der, hvor computeren forsøger at finde en, må den løse et langt regnestykke.

Det kan sammenlignes med at grave en masse jord og sten op fra undergrunden, skylle og sortere det, for at finde ud af, om der er værdifulde mineraler eller metaller.

Svære regnestykker giver gevinst

Udregningerne er lange og komplekse, og det kræver en kraftig computer at løse dem.

Visse udregninger giver et resultat, en tilfældig talværdi, som belønnes med et bestemt antal Bitcoins.

Det er umuligt på forhånd at vide, hvilke udregninger der giver gevinst, og derefter er det helt tilfældigt, hvor computeren starter med at regne.

Men når der udbetales Bitcoin for et bestemt resultat, bliver det meldt til alle de andre computere, og dem der er i gang med at løse samme regnestykke må starte forfra på den næste tilfældige udregning, der måske, måske ikke, giver gevinst.

Den proces kaldes Mining. Der kan også mines i andre kryptovalutaer, ligesom der kan udbetales i disse ved enkelte udbydere.

Mining PC – Strøm og Hardware

I princippet kan man bruge en helt almindelig computer til Mining, men systemet er indrettet sådan, at de udregninger der skal foretages, bliver mere komplekse jo flere der laves af dem.

Hvis man vil Mine med det formål at få en økonomisk gevinst, så skal man i dag gerne have to ting på plads: Specialdesignet eller særlig kraftig hardware- gerne en god gamingcomputer, der hurtigt kan finde mønterne og adgang til billig elektricitet – f.eks. i lande som Kina.

Med danske øjne, og hvis gerne vil prøve Mining, så vil det være en fordel at du har adgang til billig strøm – måske du bor på kollegie værelse og har gratis strøm – eller hvis husstanden har solceller – dette vil helt sikkert kunne hjælpe på det generelle regnskab i forhold til udbytte.

 

Skriv en kommentar