Artikel Databaser

Om Artikel Databaser

I min linkbuilding for kunder, da laver jeg ofte gode niche relaterede artikler, som bliver publiceret ved artikel databaser / artikel kataloger / niche sider – dette er en god måde på at skaffe links til kundens website.

Men virker det? Ja, det virker – din side kan sagtens få flere besøgende og linkjuice fra disse kataloger, så længe det er gode fornuftige kataloger.

Vurder værdien af en Artikel Database

For at vurdere værdien af et givent website, som man kan sende artikler til, da kan man benytte en række indikatorer.

Man kan først og fremmest se på Googles PageRank for forsiden, som angiver domænets generelle troværdighed. Dog vil nye hjemmesider (0-6 måneder) ofte have værdien 0 eller N/A (så her kan du se på andre indikationer). Er værdien 0 eller N/A for en side som har været i luften i længere tid og har mange artikler liggende, så er det generelt et dårligt tegn.

Herefter kan man se på målepunkter som DA (Domain Authority) og PA (Page Authority) fra Moz. Fra Moz.com kan du downloade en gratis App til din toolbar, som viser DA og PA, som andre indikatorer for en given side. AHREFS.com og Majesticseo.com har tilsvarende måder at angive troværdigheden af et domæne.
Her kan du finde disse og andre >> SEO Tools

Brug den sunde fornuft.

Tag et kig på de artikler som allerede er publiceret. Hvis de er skrevet i dårligt sprog, og eventuelt med broken links, så er det næppe værd at benytte. Tilsvarende gælder, hvis stort set alle artikler er ganske korte og uden formatering og/eller billeder.

Tilføj ekstra værdi til dine links

Yes, min artikel er udgivet. Selvom det er det letteste, bare at lade være med at gøre mere nu – da artiklen er udgivet, så skyder du dig selv i foden – arbejdet er ikke gjort færdigt! Udnyt at din artikel er blevet udgivet på et site med god autoritet – og giv din artiklen og siden den ligge på et boost via delinger på Facebook, Twitter og lignende, samt lav et par links dertil fra et par andre eksterne websites. Så giver du din artikle endnu mere autoritet, og dermed får de udgående links fra artiklen mere værdi.

Men, hov – Hvorfor udgivet de den ikke!

En anden ting, som kan være sværere at gennemskue er; tiden der går fra du har indsendt en artikel til den bliver gennemset og eventuelt udgivet.

Af bitter erfaring, da har jeg efterhånden oplevet at selvom et website lover at de udgiver artiklen inden for 7 dage, så holder dette aldrig stik. Ofte kan der gå flere måneder inden artiklen bliver udgivet, og dette er ikke holdbart, hvis du står med en kunde som du skal lave linkbuilding for, samt ej heller hvis du bare gerne selv vil skrive en god artikel med nyttige links til dit eget website.

Desværre er der opstået et monopol på mange af disse artikel databaser, som ejes af få personer, som åbenbart ikke kan nå at gennemse alle artiklerne. Så et godt rå herfra er; tjek hvornår og hvor tit der bliver udgivet artikler på websitet. Hvis der bliver udgivet et par stykker om ugen, så udgiver de løbende som lovet, men hvis der går 3-5 uger eller mere, så holder de ikke hvad de lover.

Undgå ventetid

Jeg har oprettet artikel katalogerne Gratis-Info.dk og Service-Guide.dk, hvor jeg garanterer at der maksimalt går 7 dage fra du har indsendt artiklen til den bliver godkendt og eventuelt udgivet.

Disse sider er nye, men har steget i autoritet lige siden de blev udgivet. Så send dine artikler ind og få linkjuice med det samme.

 

2 kommentarer til “Artikel Databaser”

 1. Virkelig nogle spændende pointer, det vil jeg bestemt lege rundt med, kender du denne seo udbyder: seo-servicen.dk? Jeg har også indsat den under webside, ved ikke om det er det feltet skal bruges til.
  Min ven forslog mig dem, og jeg aner ikke om de er gode eller ej men han sagde at hans side var steget en hel del efter han havde købt, han har også købt fra nogle på Upwork og sådan men uden helt så gode resultater, hvilke SEO udbyder bruger du?

  Svar
  • Hej Jonas,
   Jeg kender dem desværre ikke (seo-servicen.dk). Dog ringer mine alarmklokker, da jeg umiddelbart ikke finde nogle firma informationer om dem (hvorfor mon?). Siden er også ny (oprettet i år), derfor (med mindre firmaet/siden har gået under et andet navn) finder jeg det umuligt for dem at have hjulpet 300+ firmaer med deres SEO, som de skriver på deres side.

   Vedr. Upwork, da er dette jo Freelance baseret. Du kan selvfølgelig altid rende ind i én SEO freelancer, der ikke er sit job værdigt. Hertil vil jeg pointere, at hvis du har en Dansk hjemmeside, da brug en dansker til linkbuilding – du vil ikke få et ordentligt resultat med en udlænding som freelance SEO-hjælper, specielt mht. til Linkbuilding.

   Til dit spørgsmål “hvilke SEO udbyder bruger du?”. Da er denne Blog en del af Seo Service, som er en af de få registreret SEO firmaer i Danmark.

   Svar

Skriv en kommentar